Earth Crusher Bits

Agiva stelt u de snel borende “EARTH CRUSHER”-vleugelbeitels voor. Deze beitels, geschikt voor zachte en mediumharde formaties (zoals klei, kiezel, zand of een mengsels hiervan), worden voor het uitvoeren van zeer snelle verticale boringen voor geothermie en waterputten, met succes ingezet. Het nut van deze beitels heeft zich reeds herhaaldelijk bewezen in de VS en Europa.

De tungsten-carbide punttanden zijn stevig verankerd in de makkelijk lasbare punthouders, waardoor de impactweerstand verzekerd is tijdens het boren. De tanden en de houder, zijn er zo op berekend dat ze proportioneel slijten met als doel het optimaal combineren van de slijtage van de tanden met de sterkte van de las. De sterke las weerstaat de hoogst mogelijke belasting, waardoor de beitels langer meegaan. Vergeleken met andere soorten beitels, zoals vleugel- of chevronbeitels, die niet over tungsten-carbide houders beschikken, breekt de tungsten-carbide minder snel los tijdens zware belasting. De punttandhouder verzekert de impactweerstand, bijvoorbeeld wanneer men in contact komt met keien.

De klauwen zijn schuin geplaatst in de boorrichting, en dit om de inwerking van de beitel op de grond te vergroten. De hoek is bepaald door het uitvoeren van verschillende testen met diverse hoeken, en recent bereikte men het optimale resultaat gedurende verschillende boringen in diverse lagen.

De beitels zijn verkrijgbaar met 3,4 of 5 vleugels en in een grote variatie aan maten en draadtypes .

Voordelen

  • Zeer snel boren
  • Uiterst duurzame, sterke tungsten-carbide tanden
  • Gemaakt van slijtvaste, “high-strength”, warmgewalste staallegeringen
  • Het ontwerp is voldoende getest onder zware belasting
  • Besparing dankzij drie voordelen: hoge boorsnelheid, lage slijtage en prijs van de beitels
  • Boring sneller afgewerkt
  • Lager brandstofgebruik door hogere efficiëntie
  • De tanden zijn stevig bevestigd, waardoor er slechts uitzonderlijk tanden worden verloren

Galerij

nl_BENL